اعضای هیئت علمی

حمید طالبی

گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت
گروه تحقیقات فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت
بررسیهای مرتبط با فیزیولوژی پس از برداشت بویژه در مورد گلهای شاخه بریده در سالهای قبل به عنوان یکی از زمینه های تحقیقاتی در بخش اصلاح تکثیر و پرورش انجام می شد. در سال 1394 با تفکیک و مستقل شدن این گروه تحقيقاتی برنامه ریز جامع تری برای این حوزه بعمل آمد. فعاليت هاي تحقيقاتي شامل بررسی روشهای كاهش ضايعات پس از برداشت گل و گياهان زينتي، ارتقای استانداردهاي كيفي گل و گياهان زينتي، مطالعات فیزیولوزی پس از برداشت گلهای شاخه بریده و گلدانی در زمینه سورتینگ، بسته بندی، حمل و نقل و نگهداری از آنها، تعیین بهترین تیمارهای کاربردی جهت افزایش عمر بعد از برداشت گلهای بریده، فرآوری محصولات مرتبط با گیاهان زینتی، بررسی و مطالعه در تکنولوژی های مرتبط با بازار رسانی گل وگیاهان زینتی کشور و مطالعه فيزيولوژي، دورمانسي و فورسينگ گياهان پيازي در راستای وظایف این گروه می باشد. این گروه با داشتن 2 نفر عضو هیات علمی نوپا ترین گروه تحقیقاتی بوده و نیازمند تقویت از لحاظ تجهیز نیروی انسانی و امکانات آزمایشگاهی است.

اهداف کلی برنامه
-طرح کلان اقتصاد مقاومتی گل و گیاهان زینتی
کاهش ضایعات گل و گیاهان زینتی (برنامه ریزی تولید ، مدیریت برداشت، تغذیه، انبارداری، بسته بندی و افزایش ماندگاری پس از برداشت، آفات و بیماریهای پس از برداشت )

برنامه کلی تحقیقات پس از برداشت گل و گیاهان زینتی
-     بررسی روشهای كاهش ضايعات پس از برداشت گل و گياهان زينتي (برنامه ریزی تولید، مدیریت برداشت، انبارداری، بسته بندی و افزایش ماندگاری پس از برداشت)
-     تدوین و ارزیابی استانداردهاي كيفي گل و گياهان زينتي
-     مطالعه فيزيولوژي دورمانسي و فورسينگ پياز گياهان زینتی در شرایط تولید و انبار
 -     مطالعه روشهای برداشت و نگهداری اندامهای تکثیری
-     مطالعات فیزیولوژی پس از برداشت گلهای شاخه بریده و گلدانی در زمینه سورتینگ، بسته بندی، حمل و نقل و نگهداری از آنها
 -     تعیین بهترین تیمارهای کاربردی جهت افزایش کیفیت و عمر بعد از برداشت گلهای بریدنی (استفاده از محرك ها و تنظیم کننده های رشد طبيعي و عوامل زيستي)
-     بررسی و مطالعه تکنولوژی های مرتبط با بازار رسانی گل وگیاهان زینتی کشور
-     تحلیل اقتصادی تولید با هدف تدوین استراتژی توسعه صادرات و تنظیم بازار
-      مطالعه روشهای تبدیل و فرآوری محصولات گیاهان زینتی

برنامه های کوتاه مدت گروه
-     اجرای پروژه های سفارشی دارای اولویت، مطابق با برنامه راهبردی گل وگیاهان زینتی
-     آماده سازی مقدمات اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی
-     اجرای دوره های آموزشی جهت کارشناسان، بهره برداران، محققین و بهره برداران در سطح استانی و ملی .
-     شرکت در کارگاه ها و دوره های آموزشی جهت ارتقاء و به روز رسانی دانش فنی محققین.
-     ارتقاء امکانات و تجهیزات بخش از جمله تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی و گلخانه های مدرن
-     ارائه مشاوره و راهنمایی به مراجعین  از جمله کارشناسان و بهره برداران و سرمایه گزاران ، سازمان ها و نهادهای متقاضی .
-    برگزاری دوره های کارآموزی و همکاری در پایان نامه های دانشجویی .
-     همکاری در شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد مربوطه .
-     تجهیز نیروی انسانی گروه و بکارگیری از نیروهای مجرب .

دستاوردهای گروه
-     تدوین 1 عنوان نشریه
-     تالیف یک عنوان کتاب تخصصی مرتبط
-     مشارکت در اجرای بیش از 15 مورد پایان نامه دانشجویی مرتبط