پنجشنبه, 27 دی 1403
EN
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
ساعت :
۱۰:۴۵
تاريخ :
۱۴۰۳/۰۸/۱۹
کد خبر :
۲۱۹۱۸۹
برداشت موفقیتآمیز محصول كشت آزمایشی زنجبیل در پژوهشكده گل و گیاهان زینتی
ژوهشکده گل و گیاهان زینتی در سال جاری با اجرای کشت آزمایشی زنجبیل در گلخانه، موفق به برداشت حدود 3.5 کیلوگرم زنجبیل خالص در هر متر مربع شد
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی در سال جاری با اجرای کشت آزمایشی زنجبیل در گلخانه، موفق به برداشت حدود 3.5 کیلوگرم زنجبیل خالص در هر متر مربع شد. زنجبیل تولیدشده از کیفیت بالایی برخوردار بود؛ ریزومها با رنگ زرد روشن، پوست نازک، بدون علائم بیماری یا پوسیدگی برداشت شدند و وزن برخی از آنها به 300 گرم رسید. در این آزمایش، دو کرت به مساحت مجموعاً 9 متر مربع، حدود 32 کیلوگرم زنجبیل خالص تولید شد که دو برابر متوسط تولید جهانی زنجبیل در شرایط تجاری است.
زنجبیل، گیاهی ادویهای و دارویی با نام علمی Zingiber officinale، علاوه بر استفاده در دارو، در صنایع غذایی بهعنوان طعمدهنده در غذاها و نوشیدنیها کاربرد گسترده دارد. این گیاه بومی کشورهای چین و هند است و در حال حاضر در کشورهایی مانند بنگلادش، تایوان، جامائیکا و نیجریه نیز کشت میشود. هند با تولید سالانه 1 میلیون و 109 هزار تن بزرگترین تولیدکننده زنجبیل در جهان است و بعد از آن نیجریه و چین در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. تولید جهانی زنجبیل نزدیک به پنج میلیون تن در سال برآورد میشود.
آمارها نشان میدهد واردات جهانی زنجبیل از 568 میلیون دلار در سال 2010 با رشد 97 درصدی به 1 میلیارد و 125 میلیون دلار در سال 2022 رسیده است. چین، هلند، هند، پرو و تایلند بزرگترین صادرکنندگان زنجبیل و امریکا، ژاپن، هلند، آلمان و پاکستان بزرگترین واردکنندگان این محصول هستند. در ایران نیز واردات زنجبیل از یک میلیون و 350 هزار دلار در سال 2010 به 6 میلیون و 360 هزار دلار افزایش یافته که نشان از رشد قابلتوجه تقاضای داخلی دارد.
زنجبیل به دلیل خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی، و اثرات مثبت بر کنترل چربی خون و محافظت از کبد، مورد توجه بسیاری از پژوهشها قرار گرفته و در درمان دیابت، سرماخوردگی، تهوع و برخی از بیماریهای دیگر نیز کاربرد دارد.
امتیاز
 : 
۰
 | 
مجموع
 : 
۰
برچسب ها
6.1.15.0
V6.1.15.0